STRESSHANTERING

Här kan du individuellt eller i grupp få inspiration, verktyg, kunskap och upplevelser inom bland annat avslappning, andning, mindfulness, meditation, mental träning och annat som har med stress- & vardagshantering att göra.

STRESSHANTERING - SAMTAL

Individuella samtal
Kartläggning av dina önskemål och behov, samtalet kan beröra ämnen såsom stress (på jobbet/hemma/socialt/ekonomiskt), stresskunskap
(allmänt och hos dig själv), tankar-känslor-beteendemönster, kostvanor, sömn, motionsvanor, medvetenhetsträning & mindfulness/mindlessness i vardagen, självförtroende/självkänsla, individuella mål, delmål & önskemål, återhämtning, avslappning, andning, mental träning och annat som rör livet.
Du kan köpa enstaka samtal eller 5-kort.

Pris:
60 min - 820:-                        5-kort: 4000:-

KURSER & RETREAT

EN STUND I Stillhet - retreat

"En Stund i Stillhet" är ett retreat där du får chans att komma ifatt dig själv i en lugn och naturlig miljö! Inga krav eller förväntningar! Ingen prestation eller strävan!

Vad:
Innehållet är olika metoder för att varva ned, möta sig själv, få hjälp till avslappning och energipåfyllning.
Jag erbjuder guidade övningar inom bl.a. meditation, medveten närvaro, andning, avslappning, sharing, yoga-inspirerade rörelser, skogsbad, klanghealing, intuitiv healing m.m. Det är även helt öppet för andliga samtal och individuell stöttning.
Agendan är alltid luftig, med några mer eller mindre fasta punkter. Detta för att du ska ha möjlighet att få ut så mycket som möjligt av stunden. Du kanske vill vara med på en guidad meditation eller hellre väljer att ta kanoten för en egen stund ut på sjön eller tid för samtal med någon annan deltagare.
Du hör, det finns massor med möjligheter för att DU ska få en stund i stillhet!!

Nya kurstillfällen våren 2023:
17-18 juni


Den här gången på ett nytt härligt ställe, nämligen Missmyra kursgård mellan Åtvidaberg och Björsäter.
Missmyras anläggning är idylliskt belägen vid sjön Risten mellan Björsäter och Åtvidaberg i Östergötland. I en vacker orörd natur kan man njuta av tystnaden och lugnet. Anläggningen har stora grönområden för aktiviteter, egen badplats med långgrund sandstrand, egen ö, grillplats vid stranden, vedeldad bastu, båtar och kanoter.
Vi kommer att hålla till i ”Annexet”, som syns längst till höger på bilden här ovanför. Den innehåller 14 enkelrum, 2 toaletter och 2 duschar, fullt utrustat kök, allrum, avskild altan och en mysig och avskild baksida för avslappning och meditation m.m.

Datum:
Lördag-söndag 17–18 juni
Tider:
Incheckning lördag kl. 13 och utcheckning söndag kl. 12.
 
Kursinnehåll:
Du bjuds på olika metoder för att varva ned, bli medveten om dig själv – både kropp och själ, få hjälp till avslappning och energipåfyllnad. Min intention är att skapa ett space där du får vara dig, utan krav eller förväntningar. Du är med på de övningar som du är nyfiken på och annars finns tid för relax, bad, kanske en kanottur på sjön, kreativitet eller bara vila! Detta är DIN stund!
Jag kommer att erbjuda guidade övningar inom bl.a. meditation, medveten närvaro, andning, avslappning, sharing (att dela sina upplevelser med övriga som lyssnar utan att avbryta), yoga-inspirerade rörelser, skogsbad, klanghealing, intuitiv healing m.m. Det är även helt öppet för andliga samtal, hjälp att nå din inre lärare och läkare t.ex. med hjälp av tarot eller annan vardagssymbolik.
Det kommer att finnas några hållpunkter för helgen, t.ex. måltider och några gemensamma samlingar, men för att få släppa tid och gå efter dina egna behov så har schemat också öppna stunder med valbara aktiviteter.
Vi kommer att ha tillgång till bastun och badtunnan inom vissa tider.
 
Mat:
Under kursen bjuds du på vegetarisk kost som är så kallad anti-inflammatorisk, det vill säga mat som innehåller mindre av sådant som kan irritera magen och bidra till inflammationer i kroppen, såsom socker, gluten, mjölk och onödiga tillsatser.
Detta ingår i kurskostnaden:
Lördag: Fika när vi landar på plats, middag på kvällen samt fika när vi behagar
Söndag: Frukost och fika
Om du har kost-önskemål eller allergier så skriv det i anmälan!

Investering:
Investeringen, i din hälsa, för denna kurs är 2600kr. Denna kostnad kommer dock att minska ju fler deltagare det blir.
Betalning kan ske via swish på plats eller via faktura innan kursen (fakturaavgift på 30kr tillkommer). Observera att för att din anmälan till kursen ska godkännas betalas en anmälningsavgift på 1000kr. Denna betalas tillbaka om kursen behöver ställas in. Om du själv behöver avboka betalas inte anmälningsavgiften tillbaka, men du kan överlåta din plats till någon annan.
Du kan betala via friskvårdsbidrag för kursen då det räknas som stresshantering. Jag är leverantör till Epassi, Wellnet och Benify så ange i anmälan om du vill betala genom dessa portaler.
 
Deltagare:
För att kursen ska bli av så krävs minst 6 st deltagare och max 12. Så om du känner någon som kan behöva en sådan här helg med påfyllning och fler bokar så reduceras ju kostnaden för alla deltagare, win-win!
 
Kursledaren:
Jag som håller kursen heter Carolina Medin, är 36 år och bor i Åtvidaberg men är verksam främst i Linköping med omnejd. Är utbildad beteendevetare och stresscoach och genom min firma C.M. Stressa Av erbjuder jag till vardags massage, stresscoaching, meditationsklasser, sådana här retreats och kurser. Men även hästunderstödda insatser där jag använder hästar och stallmiljön som komplement för både coaching, personlig utveckling och stresshantering. Jag har även gått flertalet kurser inom andlighet och healing och kan plocka fram dessa verktyg för dig som är öppen och nyfiken. Se mer info på www.stressa-av.nu
 
Att ta med:
·       Egna sängkläder och handduk
·       Kläder och skor efter väder
·       Yogamatta eller liggunderlag, jag har några stycken om du behöver låna
·       Badkläder om du vill
·       Öppet sinne
·       Inga förkunskaper krävs, så kom precis som du är!
 
Anmälan:
Sista anmälningsdag: 16 maj
Du anmäler dig via mail till stressaav@gmail.com
Skriv följande i anmälan:
·       Namn
·       Kontaktuppgifter (mobilnummer och om du vill ha info även till mail)
·       Vilket datum du vill vara med (eller båda)
·       Betalningssätt du önskar
·       Eventuella matönskemål.


Om du har frågor är det bara att höra av dig!
Mail: stressav@gmail.com, sms: 0768-380508.

Jag ser så himla mycket fram emot att möta dig!


VARMT VÄLKOMMEN & TA HAND OM DIG!

------------------------------------------

Röster från tidigare kurser:

”Vill tacka dig för en fantastiskt avkopplande helg jag har nu sovit både lör, sön och mån natt hela natten och det har jag inte gjort på länge - tack!!!”

”Jag har bara positiva intryck av kursen i helgen. Då jag mådde rätt dåligt p.g.a mina nervsmärtor var jag på vippen att stanna hemma, men är så glad för att jag verkligen åkte. Platsen där vi var är helt fantastisk, både huset och dess omgivning. Hela upplägget med aktiviteter och tiden för reflektioner emellan var helt perfekt. Blir det för mycket aktiviteter så hinner man inte ta in och just reflektera. Jag känner mig helnöjd med allt och skulle inte vilja ändra på något.”

”Fantastiskt att vara ute o meditera, ljuset, vinden, miljön.”

”Har faktiskt klarat vår egen utmaning som X och jag satte upp. Inte stressat på en vecka. Kör också den enkla meditiationsövningen med "vänster hands fingrar" andas in o ut. Kör på jobbet. Hjälper!!”


STRESSHANTERING FÖR 2 ELLER I LITEN GRUPP

Om du och någon eller några du känner vill ha en egen stund i stillhet på Hunnebergsgatans Hälsa och Helhet så kan vi skräddarsy en stund för er med det ni önskar. Det kan t.ex. innehålla meditation, avslappning, klangskålshealing, samtal, "föreläsning" om stress m.m.
Datum och tid efter överenskommelse. Möjliga dagar är tis, tors, fre eller sön.
Max antal per tillfälle är 6 personer.

Pris:
2 timmar
2-3 personer - 750kr/pers    
4-6 personer - 550kr/pers

4 timmar inklusive fika
2-3 personer - 1600kr/pers
4-6 personer - 1300kr/pers